THERE ARE NO LIMITS!

In mijn leven heb ik ontdekt dat niets onbereikbaar is. Alles wat je kunt dromen, kun je verwezenlijken. Het enige wat je nodig hebt, is voldoende focus, toewijding, vastberadenheid en motivatie. 

Onderneem en leef zonder jezelf te berperken!

THERE ARE NO LIMITS!

In mijn leven heb ik ontdekt dat niets onbereikbaar is. Alles wat je kunt dromen, kun je verwezenlijken. Het enige wat je nodig hebt, is voldoende focus, toewijding, vastberadenheid en motivatie. 

Onderneem en leef zonder jezelf te berperken!

"Skate like hell and turn left"

Op mijn 18e was daar opeens dat zwarte gat

Ik heb mijn school verzaakt, ik had weinig sociale contacten, afgezien van mijn Jong Oranje ploeggenootjes die mij als een blok lieten vallen toen ik van de een op de andere dag aankondigde dat ik stopte met langebaanschaatsen.

Een echte schaatsfamilie

Mijn beide ouders hebben geschaatst. Waarbij mijn moeder zich 1974 kwalificeerde voor de winterspelen in Innsbruck '76. Door familiale omstandigheden is zij voortijdig gestopt met schaatsen.


Schaatsen is dus van jongs af aan een belangrijk deel van mijn leven geweest. Ik behaalde tussen mijn achtste en achttiende jaar acht Nederlandse kampioenstitels in verschillende schaatsdisciplines en presteerde goed op de Wereldkampioenschappen voor Junioren. Daar veroverde ik de derde plaats op de individuele 3 km, werd vijfde in het algemeen klassement en behaalde goud in de ploegenachtervolging.


Mijn grootste ambitie was om Nederland te vertegenwoordigen, een droom die uitkwam toen ik op mijn zestiende lid werd van Jong Oranje.

Om een lang verhaal kort te maken, door problemen thuis en de daaropvolgende spanningen binnen het team, begonnen mijn prestaties te verslechteren. Ik raakte mentaal uitgeput en verloor mijn passie voor schaatsen. Dit leidde tot mijn beslissing om te stoppen.

Het echte leven

Schaatsen heeft een cruciale rol gespeeld in mijn ontwikkeling en me geleerd dat, als je maar de benodigde inspanning levert en gefocust blijft, dromen werkelijkheid kunnen worden


Het zwarte gat...

Er is een leven na de sport. Ik probeerde een studie, maar dat was niet mijn pad. Ik koos voor werken en vond uiteindelijk mijn roeping in het beheer van Europese subsidies. Mijn werkgever ondersteunde mij in het volgen van opleidingen, waardoor ik alsnog de gewenste diploma's en het niveau bereikte.


Paarden
Een droom die altijd aanwezig is geweest, maar niet mogelijk was tijdens het schaatsen. In 2006 was ze daar, mijn allereerste eigen paard. Een schitterende Irish Cob merrie, Sandy Sarah. 

Sarah was one of a kind. We hadden een bumpy road samen. Ik moest zelf heel veel leren. Natural Horsemanship, Parelli was de rode draad voor mij. Een volgende droom begon te kriebelen. Een eigen boerderij en paarden trainen. Hiervoor had ik nog meer kennis nodig.

Van 2012 tot 2017 ging ik terug naar mijn roots, België. Deze keer de Ardennen. Ik mocht daar wonen en werken op een schitterend landgoed. Samen met het team daar zorgde ik voor het wel en wee van het 135 ha grote landgoed, de 25 paarden en 200 Galloway koeien


Een geweldige tijd. Urenlang zat ik te paard, dag in dag uit. Ik leerde om paarden te trainen, paarden in hand mee te nemen of in vrijheid en alles wat met de verzorging te maken had. Sarah en ik werden een echt team. Zij hielp mij bij het trainen van paarden in hand. We verweiden de koeien te paard als echte cowgirls. Alles was gebaseerd op Natural Horsemanship. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik het trainen onder druk van verwachtingen mij niet paste. Tja, dat wordt dan geen eigen trainingsstal. 


Het landgoed had ook hotelkamers, een villa, appartementen en seminarzalen, maar die werden weinig benut. Het landgoed had zoveel potentie. Ik nam het initiatief en vroeg de eigenaresse naar haar droom voor het landgoed. Haar wens was om een clinic van Pat en Linda Parelli te hosten op het landgoed. What else is possible

In de paardenwereld kende ik inmiddels een flink aantal mensen. Eentje daarvan was zo dedicated en had zo’n ongelooflijke drive. Diverse internships had ze gedaan bij de Parelli’s. Ik nodigde haar uit op het landgoed. Het landgoed is zo adembenemend mooi, je moet gezien en de vibe gevoeld hebben. Zij zag het, ik zag het. We maakten een plan en twee jaar later was het zo ver. 

Pat Parelli kwam voor de allereerste keer naar België en gaf een 4 daagse clinic aan 14 ruiter combinaties. Gedurende die 4 dagen hadden we tussen de 120 en 150 deelnemers zonder paard erbij. Het was zo ontzettend gaaf! En kneiterhard werken, loved it!


Gedurende mijn vijf jaar op het landgoed heb ik veel prachtige en inspirerende mensen ontmoet. Mensen die hun dromen volgen en laten zien dat niets onmogelijk is, zolang je er zelf in gelooft.


Hier vervulde ik ook een andere droom. Vanaf mijn eerste dag was ik verliefd op een van de paarden van het landgoed. Hij was slechts twee jaar oud toen ik in 2012 aankwam. Vanaf het begin zei ik dat hij ooit 'mijn' paard zou worden. Ik trainde hem en Samekh was het eerste paard dat ik zadelmak maakte. Drie jaar later kon ik hem kopen van zijn vorige eigenaar. Sommigen twijfelden aan mij; ze zeiden dat het onverstandig was voor een beginner om een onervaren paard te trainen. Maar ik deed het op mijn manier en ben enorm trots op de band die we hebben opgebouwd.


Rust, ruimte, natuur en dieren. Daar ga ik lekker op.

Van geen naar twee bedrijven

Mijn tijd op het landgoed veranderde hoe ik naar het leven keek. De rust, ruimte, natuur, en dieren lieten me realiseren dat ik niet meer voor een baas wilde werken. Ik wilde gaan ondernemen, genieten van de vrijheid en werken aan projecten die mij blij maken en waar ik volledig achter sta. Anderen mogen helpen om hun dromen waar te maken, geeft mij ongelooflijk veel voldoening.

Terug in Nederland, begon ik vanuit mijn ouder expertise, Europese Subsidies. Ditmaal voor een gemeente. Parallel hieraan volgde ik een opleiding tot Virtual Assistant, wat aansloot bij mijn eerdere studies in secretarieel werk en officemanagement.


Officejunkie

Ik specialiseerde me in online marketing en startte in maart 2018 mijn bedrijf Officejunkie. Hiermee bood ik ondersteuning aan hippische ondernemers op het gebied van online marketing, zowel strategisch als uitvoerend. Ik hielp hen hun bedrijfsdromen te realiseren, dromen over meer vrijheid en tijd voor zichzelf, hun gezin, familie en hun dieren.

Paardenondernemer

Tijdens de pandemie vroegen klanten mij om hulp bij het genereren van inkomsten. Veel hippische ondernemers, voornamelijk offline bezig, zagen hun inkomsten drastisch dalen of zelfs volledig wegvallen tijdens de lockdowns. Ik hielp hen hun bedrijf opnieuw te positioneren en hun creativiteit te hervinden. Ik bood overzicht, wees op mogelijkheden en werkte samen met hen aan een plan. Ik ondersteunde hen in het denken als online ondernemers, hielp bij het opzetten van online academies en het bijbehorende marketingproces. Ik gaf hen vertrouwen terug in zichzelf en hun bedrijf.

Steeds meer mensen vroegen mij om de basisprincipes van ondernemen en marketing te leren, wat leidde tot de oprichting van mijn tweede bedrijf, Paardenondernemer. Dit werd een online kennisbank met trainingen en tools voor paardvriendelijke hippische ondernemers. 2020 werd mijn meest succesvolle jaar tot dan toe. Naast mijn loondienstbaan, genereerde ik met Officejunkie 40K en Paardenondernemer was in het eerste jaar kostendekkend. Ik was ongelofelijk trots.

Volg je hart en leef een waanzinnig leven in plaats van jezelf te beperken en op safe te spelen!

Volg je hart en leef een waanzinnig leven in plaats van jezelf te beperken en op safe te spelen!

Rock bottom

2022 was een jaar van tegenstrijdigheden. Van euforie tot een zwarte bodemloze put. Een langgekoesterde droom van een huis in Zweden ging in vervulling, we kochten onze woning aan. Vervolgens werd ik ziek, belandde op de spoedeisende hulp en werd geopereerd aan een eierstoktumor. Mijn leven stond op zijn kop. Als 39 jarige kreeg ik te horen “De symptomen die je hebt zijn niet positief. Je dient rekening te houden met de kans dat het om een kwaadaardige tumor gaat.” Achteraf bleek deze goedaardig te zijn. Ik bleek het zeldzame syndroom van Meigs te hebben. Mentaal een ongelooflijke impact waarvoor ik hulp zocht om het goed te kunnen verwerken.


Er was op dat moment geen tijd en ruimte meer voor Paardenondernemer. Ik besloot, hoe moeilijk ook, daarmee te stoppen. Met Officejunkie focuste ik mij op mijn vaste klanten. Nieuwe opdrachten nam ik niet meer aan. Ik was aan het overleven en had weinig headspace voor nieuwe dingen. Een burnout en depressie waren het gevolg van een aantal voorvallen en van mijn innerlijke en mentale strijd die ik voerde na de operatie.
Mijn passie!

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder. Ik ben volledig hersteld en sterker dan daarvoor. Ik weet dat geluk en gezondheid het allerbelangrijkste zijn. Waarom zou je plannen en dromen uitstellen? En voor wie?

Het ondernemerschap is een reis. Mijn bedrijven hebben mij laten ontdekken wat ik echt heel gaaf vind. Het tranformatieproces is al een tijdje aan de gang. Mijn bedrijven krijgen op een andere manier vorm. Ik mag nog meer dingen gaan doen die ik leuk vind. Mijn passie ligt bij ondernemers helpen hun dromen op business en persoonlijk vlak waar te maken.

Mensen in zichzelf en in hun dromen laten geloven is het mooiste wat er is. Alles wat je kan denken kun je waarmaken. There are no limits. Onderneem en leef zonder jezelf te beperken.